המלצות לביצוע בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/06/2019 | 18:25 | מאת: asa

שלום ד"ר, ברצוני לברר מהן ההמלצות לביצוע צפיפות עצם. בת 67, כל שנתיים מבצעת את הבדיקה ונאמר לי ע"י רופא המשפחה שבגילי עליי לעבור כל 5 שנים ולא שנתיים . אני נוטלת 250 מ"ג סידן ציטראט ליום ו- 2000 יחב"ל ויטמין D ליום (עקב מחסור בויטמין לפני 3 שנים. כיום הוא בנורמה). בבדיקת צפיפות עצם שבוצעה לפני שנתיים וחצי, ערכי T.Score של האגן השמאלי: -0.7. (תקין). ערכי T.Score של חוליות גב תחתון: 1.9. תודה רבה.

שלום רב, לפי הנתונים שסיפקת- צפיפות העצם שלך תקינה, ובמצב זה אין אידיקציה לביצוע בדיקת צפיפות עצפ בתדירות גבוה מפעם ב- 5 שנים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס