Tsh גבוה אחרי כריתה של חצי בלוטה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/05/2019 | 15:32 | מאת: Shli

שלום ד"ר מההמשמעות של tsh 11 t3 4.4. T4 13.2 אחריכריתת חצי בלוטה לפני כחודש וחצי לפני טיפול של אנדו' האם זה מסןכן ? מה המשמעות? אין תופעות לוואי פרט לקצת עייפות ועליה קלה במשקל

שלום רב, המשמעות היא שישנה תת פעילות בלוטת התריס, וישנו צורך לטיפול תחליפי בהורמן בלוטת התריס. נא לפנות לרופא המטפל לצורך קבויעת מינון הטיפול ולצורך מעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

26/05/2019 | 11:05 | מאת: shli

תודה רבה ד"ר על תגובתך שאלה נוספת אם אפשר מהן החלופות לאלטרוקסין/יוטירקס? הבנתי שיש כדור הורמון טבעי ארמור תירואיד ודומיו האם אפשרי לקח אותו במקום ?איזה עוד אופציות אפשריות?

אפשר, אך אין שום צורך. יש 3 תרופות אם מינון מדויק -יוטירוקס, סינטרואיד ואלתרוקין, ואפשר להחליף בינהם, אם יש תופעות לוואי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס