תוסף סידן - סוג וכמות שונים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/04/2019 | 13:01 | מאת: תמר

שלום, אני בת 31 וסובלת מאוסטאופורוזיס עקב עבר של אנורקסיה. הונחתי על ידי רופאה מהמרפאה הראומטולוגית להקחת מדי יום סידן וויטמין D (מעדיפה שלא לתת תרופות בגיל הזה). קראתי בעבר מחקרים שמצאו ספיגת סידן משופרת מתוסף קלציום ציטרט לעומת קרבונט (כמובן שפחותה מזו שבמזון), אך גם ספיגה מופחתת בצריכת סידן בכמויות גבוהות. האם לדעתך עדיף לי לרכוש סידן קרבונט המכיל 600 מ"ג בכדור או קלציום ציטרט המכיל 340 מ"ג בכדור? משניהם אצרוך 2 ביום, ברווחים של מספר שעות זה מזה. לצערי אין באפשרותי לשאול את הרופאה, כיוון שהפגישה הבאה תהיה רק עוד כשנה וחצי. תודה

שלום רב, תקחי 2 כדורים של סידן ציטרט, כדור אחד פעמיים ליום, לאחרי אוכל הלא חלבי, כי הסידן לא נספג טוב אם דברי חלב. בברכה, דר ילנה סיגל

14/04/2019 | 17:52 | מאת: תמר

תודה רבה! :)

חג שמח, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס