בדיקות מעבדה - משק הסידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/03/2019 | 11:06 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, כשאנדוקרינולוג מבקש מרופא משפחה בדיקות משק הסידן במעקב אוסטיאופורוזיס, איזה בדיקות צריכים לכלול? תודה

שלום רב, בדרך כלל בדיקות סידן, זרחן, אלבומין,קריאטינין, ויטמין די והורמון PTH. אך כל רופא יכול להוסיף בדיקות נוספות, או לא לבצע את כל הבדיקות המופיעות מעלה, במיוחד אם נעשו לאחרונה. ניתן להוסיף עוד איסוף שתן 24 שעות לסידן, זרחן וקריאטינין. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס