אמצעי זהירות מקרינת יוד 131

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/03/2019 | 22:33 | מאת: א.ר.

רעייתי החלה לקבל טיפול בבית עם קפסולת יוד 131. האם אפשר לדעת מהם אמצעי הזהירות הנחוצים לי כמי שסועד אותה בבית. משתמש בשרותים ומקלחת נפרדים. רעייתי מתנהלת בחדר ניפרד והמזון מוגש לה בכלים חד פעמיים. 1. מה המרחק המינימאלי שצריך להיות ביננו כמה ימים? 2. האם קיימת קרינה באביזרים הסניטארים כתוצאה משימוש בהם? ואם כן עד מתי? 3. ומה הסימנים עלי אם נחשפתי לקרינה? תודה מראש.

שלום רב, כדי לענות לשאלתך נעזרתי בסבינה רביב, עובדת של מכון לרפואה גרעינית. להלאן תשובותיה: 1. מרחק מנימלי 1.5-2 מטר אחרי 3 ימים. 2. קרינה לא קיימת באביזרים סניטריים. את האמבטיה אחרי שימוש לשטוף עם מים וסבון. ב בשרותים להוריד פעמיים מים. לשמור שטיפות של שתן לא ישארו על האסלה. את המברשת שיניים לזרוק אחרי סיום בידוד ביום השמיני. 3. אין סימנים אחרי חשיפה גם אם מינון הוא גבוה יחסית 150-200 mCi. בברכה, דר ילנה סיגל

05/03/2019 | 14:20 | מאת: א.ר.

תודה מכל הלב לצוות עבור ההתיחסות המהירה והברורה. א ר.

בשמחה, ילנה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס