בלוטת התריס בדיקת מעבדה tsh

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/02/2019 | 16:00 | מאת: נכג

פרופ צופיה שלום. לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם התוצאה הייתה 5.87 tsh זה מעיד על תת פעילות?

שלום רב, פרופ צופיה איש שלום כבר לא מנהלת פורום זה. תוצאת ה- TSH מעל גבוליות הנורמה כן מעידה על תת פעילות בלוטת התריס. האם יש צורך בטיפול- יש לדון עם רופא המטפול או אנדורינולוג בקופה. בברכה, דר ילנה סיגל

03/02/2019 | 20:54 | מאת: נכג

תודה. והאם זה גורם לנשירת שיער?

שלום רב, קשה להוכיח ולא ניתן לקבוע. יש הרבה סיבות לנשירת שיער. עליה כה קלה ב TSH יתכן ומקרית, צריך לעקוב אחרי הבדיקות, ובמידה והעליה תהיהיה קבוע- אפשר לנסות לתת טיפול תחליפי במינונים מאוד נמוחים של תרופה, ולראות האם מצב השיער יישתפר עם איזון ה- TSH. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס