תוסף סידן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/01/2019 | 02:35 | מאת: שלי

שלום דר', לאמא שלי יש אוסטאופורוזיס בנוסף לטיפול התרופתי היא לוקח תוסף ויטמינים סידן וויטמין D. לוקחת ליום כדור בליעה D ויטימין 1,000 מ"ג + כדור לעיסה סידן 500. בבדיקות דם התוצאה מתחת לטווח הנורמה. זה אומר שאין ספיגה קליטה של הויטמינים. בשביל לשנות וסיכוי לספיגה חשבנו להגדיל מינון ולקחת את שניהם בטבליות לעיסה. חיפשתי סידן קרבונט ללעיסה מינון גבוה לא מצאתי יותר מ 500 מ"ג. ראיתי שקיים קלציום קרבונט (טאמס) בשמות מסחריים שונים. ומכיל לטבלית סידן קרבונט 750 מ"ג + טאמס שזה נוגד חומציות. - שניים ליום לשאלתי לצריכת סידן יומית באופן קבוע מותר ומתאים לקחת טבליות שהן קלציום קרבונט (טאמס) נוגד חומציות להבדיל מתוסף סידן רגיל לדוגמא: קלצ'יצ'ו ? מקווה שהבנת את שאלתי. תודה.

שלום רב, א. כן מותר לקחת כל תכשיר סידן. ב. צריכת סידן יומית מומלצת היא 1200 מג ממזון +תוסף יחד. ג. אני מציעה לפנות לרופא המטפל לצורך מעקב, ובמיוחד בהתחשב בתוצאות לא תקינות של הבדיקות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס