תוצאות צפיפות עצם בעמוד השדרה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

14/01/2019 | 15:21 | מאת: בר

שלום רב, קבלתי עכשיו תוצאות בדיקת צפיפות עצם מאיכילוב חוליות 1-4 צפיפות 0.784, T-3.3 ,Z-2.8 צוואר ירך שמאל צפיפות 0.831, T-1.2 ,Z-0.6 צוואר ירך ימין צפיפות 0.860, T-1.0 ,Z-0.3 כלל ירך דו צדדי צפיפות 0.882, T-1.0 ,Z-0.5 TBS צפיפות 1.213, T-2.7 ,Z-1.7 רציתי לדעת מה זה ה TBS. למה רק עבור החוליות יש את הבדיקה הזו/הערך הזה. למה בעצם בנוסף לבדיקה הרגילה עושים גם את הבדיקה הזו לחוליות. מה ההבדל בין הבדיקות ומשמעות התוצאות של התוצאות השונות לגבי החוליות. בהתייחס לחוליות לאיזה ערך מתייחסים של הצפיפות או TBS? תודה רבה

שלום רב, TBS= Trabecular Bone Score, שיטה אנליטית חדשה בעלת יכולת ניבוי שברים. השיטה מחזקת את הניבוי מבדיקת צפיפות העצם. השיטה רלבנטית לחוליות כי בחוליות יש את הטרבחקולי, כאשר העצם בצוואר הירך היא עצם אחרת - קורטיקלית שמה. בברכה, דר ילנה סיגל

15/01/2019 | 13:01 | מאת: בר

מאוד מודה לך ד"ר ילנה סגל יש לי עוד 3 שאלות ברשותך: 1. מהם תוצאות ערכי ה TBS. האם כמו ערכי T SCORE? 2. האם שינויים ניווניים על עמוד שידרה, הסתיידויות, אוסטיאופיטים משפיעים על צפיפות עצם. על הבדיקה. 3. מהם ערכי Z SCORE? תודה רבה לך

שלום רב, תוצאת צפיפות העצם מדווחת ב- T-scores ביחס לאנשים צעירים,וב- Z-scores- ביחס לבני גילו של הנבדק. TBS משקף מספר טרבקולות(קוריות) בעצם- יותר קוריות- ה- TBS גבוה יותר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס