ויטמין די

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/12/2018 | 11:39 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 19. בבדיקות דם שעשיתי ביוני ויטמין די היה 34.8 ng/ml. מכיוון שאני במעקב אינדוקרינולוג בגלל תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס (מקבל יוטירוקס 300 מק"ג בשבוע) אמרה לי שזה נמוך ושעליי לקחת, אם כי לא ציינה כמה (הביקור היה בספטמבר). מאז אני לוקח 40 טיפות פעם בשבוע (16000 יחב"ל). רציתי לדעת האם זה מינון גבוה מדי, כמה זמן צריך להמשיך לקחת ומתי לחזור על הבדיקה. מניסיון עבר כשמפסיקים שוב חוזר אז צריך לקחת 400 ביום. בבדיקת דם שעשיתי יצא חלבון בדם 9.2 (גם לאחר שתי בדיקות חוזרות) עם אלבומין 5.7, והבנתי שאם חלבון גבוה כנראה גם הסידן גבוה - ורציתי לדעת בנוסף אם יש קשר לזה שאני לוקח ויטמין די. תודה, מאור

שלום רב, א. ויט D34 ng/ml- תקין. אם מניסיון ידוע שיורד בחורף- היתי ממליצה לקחת 400 יחב"ל ליום. אפשר לקחת קבוע. זה מינון שמאושר לנטילה קבועה. ב. חלבון בדם לא יכול ליות 9, מדובר ככל הנראה בסידן, והוא תקין. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס