אבחון שברים באמצעות צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

02/12/2018 | 10:20 | מאת: מירה

שלום, האם צילום רנטגן צידי של עמוד השדרה יכות לאבחן שבר אוסטיאופורוטי חדש?

שלום רב, כן. בברכה, דר ילנה סיגל

02/12/2018 | 12:06 | מאת: מירה

תודה על תגובתך. כלומר אם בצילום רנטגן עדכני לא אובחו שינוי ביחס לצילום רנטגן קודם- זה שולל הימצאות תמט חדש או החמרה של תמט ישן- למרות כאבי גב חדשים?

שלום רב, באופן כללי- שברים בחוליות ניתן לאבחן לצילום רנטגן צדדי. אבל במקרה פרטני- אינני יכולה לדעת האם בוצעה השוואה לבדיקות קודמות וגם לא יכולה לדעת אם אין טעות בפיענוח. במידה וקיים ספק באמינות התשובה- רופא המטפל יכול לדון עם הרדיולוג בתוצאות הבדיקה ובפיענוח. בברכה, דר ילנה סיגל

02/12/2018 | 13:02 | מאת: מירה

תודה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס