הכדור דנסיטי לעומת הכדור ריבון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/10/2018 | 17:27 | מאת: מרגו

שלום, בת 60 . בצפיפות עצם התגלה לי אוסטיאופורוזיס בירך. רופא המשפחה המליץ לי על ריבון, אבל בשל תופעות הלוואי החזקות, מעוניינת לדעת על הכדור דנסיטי, האם מומלץ, תופעות לוואי, האם גם מונע בריחת סידן וגם בונה עצם? והאם גם איתו יש בעיה של עקירת שן למשל. אשמח לדעת כמה שיותר פרטים עליו. תודה מראש

שלום רב, דנסיטי הוא כדור סידן ששונה מתוספי סידן אחרים, כי הוא בעל מבנה אמורפי ולא קריסטליני. ניתן להשתמש בו כתוסף סידן, ובשום אופן לא כתרופה נוגדת שברים. כלומר, ניתן לקחת זנסיטי כתוסף סידן, ויחד אם זה לקחת אחת התרופות המונעות שברים (למשל ריבון). יחד, אך לא מבקום. תופעות לוואי- כמו כל תוספי סידן, עלול לגרום לעצירות. לא לשקוח שיחד עם תוספי סידן ותרופות למנעית שברים (כמו ריבון)- יש לקחת גם ויטמין D. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס