נגישות
נגישות

ספיגת ויטמין d עם פמוטידין/לוסק

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/08/2018 | 08:13 | מאת: סי

שלום רב ד"ר סיגל, ברצוני לדעת אם פמוטידין/לוסק מפריעים לספיגת ויטמין d וסידן, ואם כן - מה ניתן לעשות להפרעת ספיגתם של ויטמין די וסידן עקב לקיחת התרופות הנ"ל עקב בקע סרעפתי? אציין כי יש לי אוסטאופורוזיס והתחלתי לטפל עם פורטאו לפני חודשיים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן, לוסק ותרופות דומות מפריעות לספיגת סידן וויטמין D ומעלות סיכון לשברים. במידה וחייבים לקחת תרופות אלו- צריך להמשיך בטיפול זה, ובטיפול באוסטיאופורוזיס. מינון ויטמין D ניתן להתאים בהתאם לרמת הויטמין בדם, ולהחליט על הוספת תוסף סידן בהתאם להפרשת הסידן בשתן. טיפול בפורטיאו או תרופות אחרות למניעת שברים ניתנות במינון קבוע. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס