על הקשר בין סידן לסיכון התקפי לב

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

06/08/2018 | 17:29 | מאת: שרי

שלום ד"ר. לסידן סגולות רפואיות רבות, ומהווה חומר חיוני לשמירה על בריאות השלד ומניעת אוסטיאופורוזיס ושברים. מסייע לאיזון לחץ דם וסכרת ועוד... לצד יתרונותיו, מחקרים שקראתי, מצביעים שיש דווקא להיזהר משימוש בתוספי סידן, המגבירים את הסיכון להתקפי לב ושבץ אצל אנשים בגיל המעבר והלאה. עפ"י אותה תפיסה, הסידן יכול להועיל לעצמות, אבל אולי להזיק ללב. אם כך, מה הועילו חכמנו בתקנתם "דורשי טובתנו" בחברת התרופות, להמליץ על תוסף סידן יומי (לקידום מכירה) ???

שלום רב, צריכת סידן יומית מומלצת לאנשים מעל גיל 50 שנחשבת בטוחה היא 1200 מג ביממה ממזון+ טוסף יחד. צריכת סידן מעל 1400 מג ביממה מעלה סיכון למחלות לב. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס