חושדת ביתר פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/08/2018 | 13:23 | מאת: מור

שלום, אני בת 27, בריאה בדר״כ אך יש לי ציסטות באחת השחלות שגילו אצלי לפני 4 שנים. התחלתי לקחת גלולות נגד הריון (דיאנה) בגיל 15 אחרי שסבלתי מאקנה מאד קשה. לפני 4 שנים הפסקתי לקחת את הגלולות ואחרי שראיתי שהאקנה חוזר והמחזור שלי היה מאד לא סדיר ניגשתי לגניקולוגית שלי ששלחה אותי לבדיקת דם של ההורמונים ודרך זה גילו שיש לי ציסטות בשחלה אחת וזה מה שגורם לחוסר איזון אצלי (מתבטא אצלי רק במחזור לא סדיר ועודף שומן שהגוף שלי מפריש). אחרי הבדיקות חזרתי לקחת גלולות דיאנה באופן קבוע ולא הפסקתי מאז. כבר שנים שאני נורא נורא סובלת מחום ומקור, עם שניהם באופן מאד קיצוני - בקיץ אני כמעט ולא יוצאת מהבית (אני גם מזיעה נורא בקלות והמון) אלא רק למקומות ממוזגים ובמקומות ממוזגים/בחורף אני מאד מאד סובלת מהקור, הרבה יותר מאנשים אחרים סביבי. אני קצת מבולבלת מכל המידע שקיים, חיפוש על זה הוביל בין היתר ליתר פעילות של בלוטת התריס אבל אין לי את כל התסמינים של זה ואני תוהה אם יכול להיות שזה נגרם עקב חוסר האיזון ההורמונלי שלי למרות שאני על גלולות? מצד שני אני מאד מזדהה עם רוב התסמינים של יתר בלוטת התריס מלבד אחד שזה הירידה במשקל, אני לא חושבת שחילוף החומרים שלי מוגבר וזה מה שגורם לי לחשוב שזה לא זה. האם כדאי לי לגשת לרופא? אפשר לזהות את זה גם אם אני לוקחת גלולות? יכול להיות שזו השחלה הציסטית למרות שאני על גלולות? תודה רבה

שלום רב, כן, כדאי לפנות לרופא ולבצע בדיקות הורמוני בלוטת התריס. במידה והם צקינים- אפשר לשלול פעילות יתר של בלוטת התריס. שימוש בגלולות לא מפריע לבדיקה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס