צריכת סידן בגיל המעבד

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/07/2018 | 15:24 | מאת: שיא

בת 52 . לפי בדיקות הורמונאליות נכנסת לגיל המעבר. לוקחת על דעת עצמי תוסף של 600 מג סידן משולב עם מגנזיום וויטמין די- .260 יחידות ביום. בבדיקת דם התקבל 8.2 סידן בדם. האם זה אומר שאני לא צורכת מספיק סידן ?האם יש תוסף סידן שמומלץ על האחר והנל שאני לא לוקחת לא נספג בדם?

שלום רב, צריך לחשב רמת הסידן בדם לפי רמת חלבון אלבומין, יתכן ויצא תקין. אם הסידן המתוקן לפי אלבומין גם יהי נמוך- יש לערוך בירור ולבדוק קודם כל רמת ויטמין D, הורמון PTH האחראי על משק סידן, והפרשת סידן בשתן של 24 שעות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס