שחלוף עצם הסבר לתוצאה של ctx 0.285

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/05/2018 | 13:10 | מאת: הסבר לתוצאה של CTX

אני בת 73 נוטלת סידן וויטמין D. שנה וחודשיים לאחר תאונת נפילה שגרמה לשבעה שברים ללא תנועה באגן שהחלימו. מה אומרת התוצאה של ctx 0.285 לגבי הצורך בטיפול בונה עצם (פורטאו). בתודה מראש, עליזה

שלום רב, א. תוצאת בדיקת CTX תלויה בהרבה גורמים, וישנה חשיבות גדולה לכך. בלי לדעת את כל הגורמים (טיפול נגד אוסטיאופורוזיס , למשל, או שברים בשנה האחרונה) קשה להעריך את את התשובה באופן חד משמעי. ב. ישנה חשיבות גבוהה לבדיקות חוזרות של מדדי השחלוף על רקע טיפול מסוים, כי אז אנחנו יכולים לראות תגובה לטיפול. דרך אגב, זאת האינדיקציה העיקרית לשימוש בבדיקות אלו. לכן, מכאן- ג. אם זאת הבדיקה ההתחלתית- בזמן טיפול בתרופות נגד אוסטיאופורוזיסערכי מדדי השחלוף משתנים, וזה מאפשר להעריך תגובה לטיפול. ד. החלטה על טיפול בפורטיאו מתבססת על הערכה קלינית (שברים, תופעות לוואי לתרופות אחרות) ועל נתצוני צפיפות העצם, ולא על רמת מדדי השחלוף. ה. באופן כללי בלבד: למטופל בתרופות נגד אוסטיאופורוזיס ללא שברים בשנה האחרונה - הערך מעט מעל מהמקובל כערך טיפול טוב. המלצה: יש לדון עם הרופא המטפל, שיוכל להתייחס לכל הגורמים שיכולים להשפיע על תוצאת הבדיקה, ועל מטרה לביצועה- לצורך מעקב עתידי, לצורך מעקב תגובה לטיפול הנוכחי, עם קיים, או מטרה אחרת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס