אוסטופורוזיס אצל גברים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/01/2018 | 00:15 | מאת: ישראל

שלום רב,בן 54 לפני מס' שנים התגלה אצלי אוסטופורוזיס בבדיקת צפיפות עצם.לרוב המחלה הזו מתגלה אצל נשים וכל מי שטיפל בי הופתע שזה התגלה אצלי בגיל כה צעיר.אני מטופל בקלציום+D ובבדיקת מעקב התוצאה היתה אוסטאופניה.מבקש לדעת מה ההבדל בין 2 המונחים והאם יש טיפול נוסף שיעלים את המחלה הזו. תודה

שלום רב, א. -הגברים גם סובלים מאוסטיאופורוזיס, אך שחיחות המחלה בנשים גבוהה יותר. ב. -במידה ונעשה בירור ושנשללו מחלות מסוימות כסיבה לאוסטיאופורוזיס- ככל הנראה מדובר בצפיפות עצם נמוכה על רקע גנטי. במקרה זה הטיפול הוא בדרך כלל רק תוספי סידן וויטמין D, ומעקב מסודר אל=צל רופא. ג.- צפיפות העצם מודדים בסטיות תקן ביחס לגיל צעיר. ירידה במינו 2.5 סטיות תקן ויותר מאפייינת אוסטיאופורוזיס,. עד ממינוס 1- הערך תקין. כל מה שבאמצא מוגדר כאוסטיאופניה- ירידה קלה עד מתונה בצפיפות העצם. סיכון לשברים במצב אוסטיאופניה- לא מוגבר באותה רמה כמו באוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס