לוקחת סידן קלמדין במשך שנים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/01/2018 | 16:21 | מאת: שושי

שלום אני בת 59 לוקחת סידן קלמדין במשך שנים בגלל צפיפות עצם נמוכה בבדיקה האחרונה האאתה שרמת הסידן נורמלי וויטמין די פחות מהנורמה שאלתי האם להמשיך עם סידן קלמדין או לעבור לדנסטי ,עלי לציין שבעבר סבלתי מפירפורים בפרוזדורי הלב נכון להיום הכל תקין תודה

שלום רב, א.- צריכת סידן יומית מומלצת בגיל מעל 50 היא 1200 מג ממזון +תוסף יחד. את צריכה לחשב (בעזרת רופא או דיאטנית) את צריכת היומית שלך ממזון, ןלפי זה להחליט האם יש צורך בנטילת תוסף ובאיזה מינון. ב.- בחולי אוסטיאופורוזיס רמת הסידן בדם תקינה, אך בכל זאת מומלת לצרוך 1200 מג סידן ליום. ג.- מומלץ לתקן רמת ויט D אם היא נמוכה. ד.-לגבי דנסיטי- אין הוריות נגד לקיחת התכשיר, אך אין מידע מחקרי מבוסס על עליונות התכשיר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס