האם רמה ירודה של ויטמין D ?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/08/2017 | 18:39 | מאת: רמה ירודה של ויטמין D

לפני כשנה , בבדיקת צפיפות עצם התגלתה אצלי אוסטאופורוזיס בצוואר ירך ימין (2.7 – T score, 1.3 – Z score ) . אנדוקרינולוג רשם לי ויטמין D. כשנה לאחר נטילת הוויטמין (2200 – 2600 יב"ל ) בטיפות, יחד עם כדורי קלציום: 5,6 טיפות, (כל טפה 400 יב"ל) ועוד כדור המכיל 200 יב"ל - עלתה רמת ויטמין D בדם באופן ניכר" מ- nmol/L 38.6 ל- 65.5. אמנם ישנה עליה משמעותית אבל הערך עדיין מתחת (אם כי קרוב לערך התקין הנמוך) לנורמה של מעבדת קופת חולים (75-250 nmol/L ). האם לדעתך היה צפוי שאחרי שנה בנטילה כזאת של הוויטמין (OVERDOSE? ) יש לצפות לערך תקין, או שאין להתייחס לעניין ? שתי הערות: 1. אני בן 75.5 ואני פעיל גופנית (שוחה, צועד מטייל רגלית). 2. אמנם לא נבדקה אצלי רמת הויטמינים A, E, K, אינני חושב שיש לי מאפיין כל שהוא של תת ספיגה (אין לי סטאטוראה או שלשולים היכולים לאפיין תת ספיגה) תודה יוחנן פלד Ph.D לשעבר מנהל מעבדה גסטרואנטרולוגית במרכז הרפואי תל אביב אסתפק בתשובה ללא פרסומים ומידע

שלום רב, א. יתכן ולא הקפדת בנטילה קבועה של ויטמין D, וזה יכול להסביר עליה לא מספקת של רמת ויטמין D. ב.-מבחינתי לא מדובר ב- Overdose , כי רמת ויט D לא עולה מעל הגבול העליון של הנורמה. ג.-קרוב לוודאי שלא מדובר בתת ספיגה. רמה אישית של ויט D יכולה להיות תלויה בשוני גנטי ברצפטור לויט D, ואנחנו לא בודקים אותו באופן רוטיני. ד.-רמת ויטמין D של 65 nmol/l היא רמה סבירה ותתכן עליה נוספת עם המשך הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

29/08/2017 | 14:03 | מאת: רמת ויטמין D

פרט ךדר' ילנה סגל שלום תודה על תשובתך הקפדתי הקפד היטב היטב על נטילה מסודרת של הוויטמין בארוחת הבוקר. השתמשתי במילה OVERDOSE בהנחה ש2200-2600 יב"ל ליום הן פי כמה וכמה ביחס לצריכה היומית הנחוצה. תודה על תשובתך דר' יוחנן פלד

לדר יוחנן שלום רב, באנשים עם חסר בויטמין D אנחנו בדרך כלל משתמשים במינונים של 2000 יחב"ל ליום, ולפעמים- במינונים גבוהים יותר, כך שהמינון שלך הוא לא מאוד גבוה. היה מקובל גם לתת מינונים גבוהים מאוד- 50.0000 עד 100.000 יחב"ל בחודש. עכשיו שיטה זאת פחות פופולארית, ונונתים מינונים יומיים סביב 2000 IU. לדעתי אתה יכול להמשיך בטיפול הקבוע שלך ללא שינוי, ואני היתי מוסיפה גם תוסף סידן, בהתאם לצריכת סידן היומית שלך ממזון. צריכת סידן יומית מומלצת היא 1200 מג לאנשים מעל גיל 50. יש טבלאות באינטרנט עם נתונים לגבי כמות הסידן במאכלים שונים, וניתן גם להיעזר בדיאטנית. אם צריכה יומית שחל ממזון מגיעה ל- 1000-1200 מג- אין צורך בתוסף סידן, ואם היא נמוכה מהמומלצת- יש להשלים בעזרת נטילת תוסף סידן כולשהו . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס