מעקב בדיקות נדרש וקורטיזול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

08/08/2017 | 09:27 | מאת: טל

שלום יש לי שתי שאלות בבקשה... רציתי לדעת מהו המעקב שנדרש אצל אישה שמצאו אצלה *במקרה* מיקרואדנומה בהיפופיזה קטנה מ 10 מ"מ שלא לוחצת על כלום ולא מפריעה ביום יום. מקריאה בגוגל צריך בדיקות דם של הורמונים כל שלושה חודשים ו MRI פעם בשנה. האם זה הכלל למרות שאין הפרעה ביום יום? ושאלה שניה- מה הבעיה עם עודף קורטיזול בגוף? אין לי את זה אבל מעניין אותי למה זה גורם. תודה!!!

שלום רב, אני מציעה לך לפנות לרופא אנדוקרינולוג, לבצע בדיקות הורמונים שהבלוטה מפרישה במצב התקין, ולפי זה הרופה מחליט על המעקב. בדרל כלל המעקב הוא פעם ב- 3 חודשים עד פעם ב-6 חודשים, והחלטה על בדיקות דם ו MRI- בהתאם לממצאים. עודך קורטיזול גורם לשינוים רבים בגוף: עליה במשקל, עליה בל.ד., שיעור יתר, העלמות מחזור חודשי, אוסטיאופורוזיס, סוכרת, נטיה לדימומים, אקנה, נטיה לזיהומים ועוד... בברכה, דר ילהנ סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס