טיפול באוסטואפניה לי ולבעלי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/07/2017 | 16:10 | מאת: גל ואלי

אני בת 59 ובעלי בן 64 ולשנינו נמצאה אוסטואופניה , לי בירך ולבעלי בגב. כמה סידן עלינו לקחת ביום והאם זה יוכל לעצןר את המחלה? תודות

שלום רב, לגבי תוספי סידן: א. ההמלצה היא להגיע לצריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוסף יחד. כך שתצטרכו לעשות הערכה יומית של צריכת סידן ממזון (בעזרת דיאטנית, רופא, טבלאות באינטרנט), ולהשלים החסר בעזרת נטילת כדור תוסף סידן. כמובן אם אין עודף סידן בדם או בשטן או מצבים אחרים שבהם לא מומלץ לקחת תוספי סידן (נא להיוויץ ברופא). ב.- חשוב לבדוק רמות ויטמין D, ותקנן במידה ונמוכות. ג.- בפגישה עם רופא ניתן להעריך סיכון אישי לשבר ולהחליט על נטילת תרופות למניעת שברים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס