בדיקת דם ctx תוצאה וסיכון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/05/2017 | 18:24 | מאת: אבי לוי

שלום רב אני בן 62 עם אוסטאופורוזיס -2.7 לאחר שבר באמה ולאחר כשנתיים שוב שבר בכתף ועצם הבריך. נוטל אקטונל כשנתיים. היום אני חייב לעקור שש שיניים ולבצע השתלות רופא השיניים אמר שלפני כן אני חייב לבצע בדיקת דם ctx ביצעתי התוצאה הייתה 0.503. האנדוקרינולוג אמר שאין סיכון. שאלתי היא מה הבדיקה הזאת והסבר על התוצאה מה זה אומר אין סיכון. בברכה אבי לוי

שלום רב. תרופות ממשפחת הביספוספונטים, שאקטונל גם שייכת אליה- מעקבות פירוק העצם ובכך מורידות סיקון לשברים, אל עם טיפול בתרופות אלו עולה סיכון לריפוי בעייתי של פצע לאחר עקירה או השתלת שן. נטיית רופאי שיניים- היא לבדוק מדד הפירוק CTX, כי במידה והוא נמוך- יתכן והסיכון לסיבוים בפה הוא גבוה יותר. הארך של ה- CTX אצלך לא מדוכא. אך הסיכון לסיבוך בפה קיים גם באנשים שלא קבלו בחיים את אקטונל ותרופות אחרות מקבוצה זו, אומנם בשכיכות נמוכה יותר. שכיכות התופעה באנשים שטופלו בביספוסופונטים היא מ- 1:10000 עד 1:100000 מטופלים. מדובר בתופעה מאוד נדירה. בברכה, דר ילנה סיגל

15/05/2017 | 20:04 | מאת: אבי לוי

תודה רבה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס