שלום, מה ההבדל בין 2 הבדיקות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/02/2017 | 17:23 | מאת: ת

1. אולטרסאונד עצם- לבדיקת חוזק העצם 2. DEXA- לבדיקת צפיפות עצם זה אותו דבר ? בחסר ויטמין די, איזה בדיקה מאלו ?

שלום רב, לא, זה לא אותו דבר. הבדיקה הייחידה המוכרת על ידי האירגון בריאות האולמי היא בדיקת צפיפות עצם בעזרת מכשיר דנסיטומטרי. תוצאות מדידות עם מכשירי אולטרהסאונד מסוימין מראים יחס עם המדידות הדנסיטומטריות באופן כללי, אך בדיקות ה- US לא מוכרות כאבחנתיות. במקרים מסוימים, כאשר למשל אין אפשרות לבצע בדיקת צפיפות עצם, ניתןלהסתמך גם על בדיקת ה- US. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס