האם יש סיבה לדאגה-ילד בן 8.5 רמת גלוקוז בדם

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

25/10/2016 | 17:07 | מאת: נינה

שלום.בני בן 8.5 ילד בריא בדרך כלל.היום נעשתה בדיקת דם בשל תלונות על הסחרחורת.כל התוצאות בגדר הנורמה למאט רמת הגלוקוז שהיא 99.לציין כי לפני שנה רמת הגלוקוז הייתה 96,לפני כשנתיים 83.לציין כי חמותי סובלת מסכרת,לבעלי רמות הגלוקוז בדם גבוהות(לא בהרבה). האם יש סיבה לדאגה?לציין כי לא נלקח hb1ac

שלום. רמות הגלוקוז גבוליות בהשוואה לרמות הגלוקוז התקינות (עד 100 בצום) אך רחוקות מאד מההגדרה של סוכרת (> 126 בצום). אין סיב לדאגה. יש צורך באורח חיים בריא כולל פעילות גופנית ותזונה בריאה ומעקב קבוע אצל רופא ילדים. בברכה, ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות