סוכרת נעורים ופוריות

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

26/12/2017 | 22:40 | מאת: קרן

האם בחור עם סוכרת נעורים צפוי לסבול יותר מבעיות פוריות כגון ספירת זרע נמוכה, תאי זרע פגומים ועוד? האם המחלה תורשתית?

שלום. אין מידע ברור בנושא. כמו כל מחלה כרונית, גם סוכרת לא מאוזנת יכולה לפגוע בפוריות. סוכרת לא מאוזנת פוגעת בכלי דם מה שיכול לגרום לבעיות זקפה ולכם בעיות בתפקוד המיני אבל לא בהכרח בפוריות. אין גן ספיציפי לסוכרת אבל יש נטייה גנטית כך שיש יותר סיכוי (בהשוואה לאוכלוסיה הכללית) למי שיש קרוב משפחה מדרגה ראשונה עם סוכרת, לפתח סוכרת. עם זאת, צריך לזכור, כי עדיין הסיכוי הוא קטן מאד. ד"ר אסף אורן.

27/12/2017 | 11:19 | מאת: קרן

האם סוכרת לא מאוזנת היא רק תוצאה של טיפול לא הולם כלומר האם זה תלוי בהקפדה של המטופל או חוסר איזון יכול לקרות גם ללא קשר לאחר שנים של איזון?

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות