אינסולין

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

03/01/2016 | 09:20 | מאת: משה

אני בן 55. לפני כ- 25 שנה גילו אצלי רמה גבוהה של אינסולין ועשיתי ארוחוות מבחן במרפאת חוץ בבית חולים רמבם. זכור לי שהרופא אמר שיש לי הפרשה מוגברת של אינסולין אולם היא איננה נובעת מתנגודת לאינסולין. ברצוני לשאול האם במשך הזמן ההפרשה המוגברת עשויה לגרום לתנגודת לאינסולין? קראתי שהתנגודת עשויה לגרום לטרשת עורקים ונזקים נוספים. ברצוני לציין שאינני סובל מסכרת. בתודה

שלום משה, מאד מפתיע אותי שהפרשת יתר של אינסולין לא קשורה לתנגודת, כיוון שאחרת זה היה גורם להיפוגליקמיה (סוכר נמוך בדם). יש לחץ דם גבוה? יש טרגליצרידים גבוהים או HDL נמוך? יש סיפור משפחתי לסוכרת? צריך להסתכל על כל התמונה.. בדר"כ תנגודת יכולה לגרום לטרשת עורקים, בגלל זה חשוב להורידה ע"י פעילות גופנית.

מנהל פורום טיפול בסוכרת