צהבת C

דיון מתוך פורום  הפטיטיס C

12/08/2014 | 20:39 | מאת: נוי

שלום רב. נדקרתי ממחט שהיתה באזור תת עורי בלבד של פציינטית (הזרקת חומרי מילוי) ההזרקה היא לאזור הדרמיס הרטיקולרי ויש כמובן פגיעה מדי פעם בכלי דם קטנים פריפריים. בהזרקה יוצא חומר מהמזרק, מחט 27G. בסוף התהליך הוצאתי את המחט וניגשתי לסגור אותה עם הפקק ו..נדקרתי. הייתי עם 2 כפפות והמחט באופן לא ברור התעקמה ויצאה דרך הפלסטיק של הפקק, דרך שתי שכבות של כפפות לאגודל שלי ודקרה אותו קלות. לא היה שטף דם אלא לחצתי וחיכיתי כמה שניות עד שהדם יצא. טבלתי גם באלכוהול. הפציינטית נשאית של צהבת C מזה 20 שנה, נמסר לה בבדיקה ע"י רופא מומחה כי אין צורך בטיפול באינטרפרון וריבאבירין כי המצב מצוין. אני ניגשתי כמובן למיון ונמסר לי כי הסיכויים אינם גבוהים וכי עליי להמתין חודש עד לביצוע HCV PCR. שאלותיי: 1. אני בחרדה טוטאלית. מהם הסיכויים לאור הנתונים והאם יש סיכוי שלא נדבקתי? 2. הבנתי שישנן כמה בדיקות PCR. איזו מהן עליי לבצע בעוד 4 שבועות? (PCR QUANTITATIVE, PCR VIRAL LOAD...) 3. האם אפשר לבצע את הבדיקה הנ"ל טרם חלפו 3 שבועות? 4. מתי ניתן לבצע בדיקת Ab's רגילה? 5. מה קורה אם בדיקת ה PCR חוזרת שלילית? למה מומלץ לבצע אותה שוב??? אם זה לא מהימן לאחר 4 שבועות אז למה בכלל לבצע? 6. אם היא יוצאת חלילה חיובית, מה זה אומר? מה עליי לעשות בהמשך? (בדיקת סוג ומטען ויראלי ולשקול טיפול באינטרפרון? או שמחכים לראות מה הסטטוס של המחלה...?) 7. מה מבחינת יחסי מין? האם עליי לנקוט מעכשיו באמצעים כלשהם? 8. מה לגבי הריון? אם אישה נדבקת ובמקביל נכנסת להריון, האם השלב האקוטי בו היא נמצאת עלול להשפיע יותר או פחות? או שהבעיה עם HCV מתבטאת בעיקר בזמן הלידה? אשמח לכל הארה או הצעה לגבי משהו שאני יכולה עוד לבצע. אני ממש חסרת מנוחה לאור המצב. ענבר.

לגבי כל כך הרבה שאלות ראוי להיפגש במרפאה בשלב זה ארגיע אותך שקשה להידבק בהפטיטיס C ורוב הסכויים שלא נדבקת PCR חיובי כבר אחרי 12 יום ונוגדנים 6 שבועות

12/08/2014 | 22:56 | מאת: נוי

תודה רבה על התייחסותך. רק בריאות!

מנהל פורום הפטיטיס C