חשש הדבקה HCV

דיון מתוך פורום  הפטיטיס C

25/07/2014 | 11:59 | מאת: אופיר

שלום, נידקרתי ממזרק נשא HIV ואף הוזרק לי דם, קיבלתי טיפול מונע ל-HIV, ניבדקתי ל-HIV לאחר 66 יום שלילי, ניבדקתי להפטיטיס C לאחר 5 שבועות מהחשיפה-שלילי ובאותו זמן: ALT 52 MCV 100 RBC 4.02 כמוכן 4 שבועות מהחשיפה: כאבי בטן-מעין בעירה בבטן,חולשה, חוסר תיאבון מעט פריחה בגוף בצורת נקודות דם מתחת לעור, אדמומיות וסימנים אדומים בכפות הידיים במהלך הרמת חפצים, שאלתי, האם תסמינים אלו יכולים להעיד על הדבקה ב-HCV? כמה זמן לאחר החשיפה יש להיבדק ל-HCV?

הממצאים אינם ספציפיים ובטח לא להפיטיס C בבדיקה הנקראת PCR מוופיע הויורס בדם תוך 10-14 יום ובנוגדנים תוך 6-8 שבועות

03/08/2014 | 19:44 | מאת: אופיר

אם חלילה יש הדבקה משולבת ב-HIV וב-HCV, האם הסרולוגיה למציאת נוגדנים ל-HCV מתאחרת? ניבדקתי (Hepatitis C Ab(EIA-שלילי לאחר 76 ימים(11שבועות פחות יום),האם תוצאה זו אמינה?

מנהל פורום הפטיטיס C