שתי שאלות נוספות

דיון מתוך פורום  הפטיטיס C

20/04/2016 | 08:37 | מאת: לחרון

אני בהריון חודש חמישי שתי שאלות: 1. בעקבות שטיפות ידיים מרובות סובלת מחתכים פתוחים בעור לעיתים מדממים. ידיד שלי לחץ לי יד והחזיק לי אותה במשך דקה שלמה. אם נחתך מסכין ויש לו חתך מדמם וזה במגע עם החתכים המדממים האם כך אפשר להידבק בהפטטיס בי או סי? שאלה שנייה: יש לי חתך מסכין ואז חברה שיוצאת משירותים לא שוטפת ידיים ויש לה הפרשות או דם מחזור בידיים והיא מחזיקה לי את היד וההפרשות שלה או דם מחזור, באות במגע עם החתך האם כך אפשר להידבק בהפטטיס בי או סי? אחרי כמה זמן ניתן לבדוק נוגדנים להפטטיס בי וסי ושהבדיקה תהיה מהימנה? אני עוד יותר חוששת כי אני בהריןן.

להערכתי את מקום לחשש כי הסכוי הוא קרוב לאפס ניתן לבדוק נוגדני הפטיטיס B C כ 6 שבועות לאחר ההדבקה

מנהל פורום הפטיטיס C