פורינטול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

16/10/2013 | 16:49 | מאת: אמיר

היי ד"ר בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים ,לפני 15 שנים עברתי ניתוח עם סטומה ואפשר לומר שמאז אני ברמיסיה למעט אולי פעם בשנה התקף קל בשל " היצרות מכנית " ולא דלקתית באופן כללי המצב מצוין תודה לאל. בשנת 2006 התחלתי טיפול של פורינטול 100 מ"ג וסביר להניח שהכדור הזה בעצם מייצב את מצבי. בשנתיים האחרונות עברתי משברים אישיים והתחלתי ליטול ציפרלקס 20 מ"ג בשנה האחרונה במקביל לפורינטול. בעקבות מעקב דו שבועי הבחנתי בעליה של אנזימי הכבד שנעו בין האזור התקין ועד 170 {חד פעמי} הממוצע היה 85. בהוראת רופא המשפחה הפסקתי עם כל הכדורים ונשלחתי לאולטרא סאונד דופלר שיצא תקין. שבוע שעבר התחלתי ליטול שוב את הפורינטול ,הענין הוא שבעקבות התקף החרדה שעברתי הייתה לי אי נוחות וכאבים בקיבה רופא המשפחה נתן לי SPASMALGIN ו OMEPRADEX את הכדורים האלו לקחתי במשך יומיים במקביל ל 100 מ"ג פורינטול שאת המינון הזה כנראה לקחתי בטעות מתוך הרגל ולא עפ"י ההנחיה שרופא הגסטרו שאמר להתחיל ב 50 מ"ג ואח"כ להעלות ל 75 מ"ג.{אני שוקל 74} לאחר מס ימים עשיתי בדיקת דם וערך GPT נסק ל 140 . הפסקתי מיידית את כל הכדורים וביצעתי בדיקות מעקב ןהערכים ירדו ל 109 , 78, והיום 63. האם יכול להיות שהכבד שלי פיתח אי סבילות לפורינטול ? ואם כן מה עלי לעשות ? האם להמתין חודש ולנסות שוב במינון נמוך? קראתי פעם על מעבדה בביה"ח רמ"בם { לא במסגרת סל הבריאות} שמבודדת את המרכיב שגורם להפרעה בתפקודי הכבד.האם זה נכון? רופא הגסטרו שלי בחו"ל למשך חודש. לעזרתך אודה

המקרה מורכב ורציני מכדי לטפל בו בהתכתבות באופן כללי, ירידת הערכים מלמדת שאכן קשור לתרופה וניתן לשליטה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני