תהליבים היפואקוגנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

08/08/2013 | 11:31 | מאת: דליה

בבדיקת us בטן עליונה -כבד: לא מוגדל בעל אקוגניות גבוהה מתאים להסננה שוצנית. באונה הימנית הודגמו שני תהליכים היפואקוגנים, הגודל 1.4 ס"מ-יכולים להתאים לתהליכים מישניים,להמשך ברור לפי שיקול קליני. ברקע-ב08/03/2010 ניתוח גידול בשד ימין +כימוטרפיה +הקרנות. מעז במעקב. אני לוקחת טומוקסיפן יותר מ-2.5 שנים.בדוקות דם תקינות. אני מודאגת תודה מראש.

חד משמעית מחייב ביקוק במרפאה ולא התכתבות על פניו יש סיבות שפירות לממצא שכזה אבל, לאור הגידול ברקע ולעובדה שבטוח עשו בעבר הדמית בטן ולא נראו הממצאים, יש לבצע CT טריפאזי או MRI כבד בשיטת IN AND OUT OF PHASE ולבא למרפאה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני