תוצאת ביופסית הכבד שעשיתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/08/2016 | 15:09 | מאת: ענת

גליל רקמת כבד במבנה ארכיטקטורלי שמור. בולטים סימני כולסטזיס בצורת הצטברות מרה בהפטוציטיס. ברווחים פורטלים נראה תסנין דלקתי כרוני קל ללא חדירת תאי דלקת מעבר ל- LIMING PLATE . דרכי מרה שמורים. צביעות NASSON הדגימה פיברוזיס ברק ברווחים פורטלים. צביעה FE שלילית. לסיכום: הממצאים מצביעים לכולסטזיס, יתכן משני לטיפול בסטטינים. דרושה קורלציה קלינית. מה דעתך על הנ"ל? אגב, ניסיו 3 חודשים להפסיק לי ליפיטור ולאחר שעשיתי בדיקת דם עדיין אנזימי הכבד היו גבוהים. תודה רבה על המענה שאקבל.

במיתאר זה חייבים לפנות למרפאה ולעבור ביסודיות על כל ההסטוריה זו ממש לא שאלה לאתר

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני