טיפול בהפטיטיס C

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

04/05/2013 | 16:07 | מאת: חיים

אמא שלי בת 67 גילתה לפני מס' שנים את הנגיף הפטיטיס C לפני כחודש היא התחילה טיפול בתרופות: קופגוס - 5 כדורים (200 מ"ג) אינסיבו - 6 כדורים (200 מ"ג) פגסיס - זריקה אחת בשבוע במשך חודש זה הופיעו אצלה כל תופעות הלוואי שקיימות וזה רק מחמיר - כאבי בטן, בחילות, הקאות,טעם מר - ירידה במשקל, כאבים בכל הגוף, סחרחורות, עייפות כרונית, צמרמורות, דיכאון (ברור!) בבדיקות הדם יש ירידה מתחת לגבול בכל הקשור למע' החיסון, כדוריות דם אדומות, חומצה אורית וקריטנין - גבוה מעבר לגבול השאלה היא מה הגבול שבו הטיפול הופך ממועיל למזיק? עד כמה הכרחי הטיפול? (אין עדות לנזק בכבד) מה נחשב לתופעות לוואי מוגזמות? בנוסף החלטנו להפסיק עם הטיפול האם במצבה שאין עדות לנזק בכבד אפשר להסתפק באורח חיים בריא (תזונה) ולעבור ביקורת אחת למס' חודשים?

שלום רב אני מבין שהטיפול הופסק אז אין דילמה האינדיקציה להפסקה טמונה במאזניים: מצד אחד מצב הכבד מבחינת חומרת המחלה כפי שמשתקף בביופסיה בדיקות דם וכמות הוירוס, ומצד שני תופעות הלואי אם הכל תקין לחלוטין באחריות מומחה לכבד, אפשר להסתפק במעקב אולם אם אכן זה היה המצב לא היתה מקבלת טיפול משולש

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני