כבד שומני ומוגדל ערכי תיפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

25/07/2016 | 09:32 | מאת: אבירמה

שלום רב הנני אישה בת 55 , בריאה בדכ' עד לפני 8 חודשים , מבנה גופי סביר , איני ומעולם לא סבלתי מעודף מישקל , מחודש ספטמבר , חשתי קושי בהליכה עייפות , ובטן שהיתנפחה ומציקה עד קושי בנשימה , ערכי תיפקודי כבד גבוהים פי 2 במהלך תקופה הנל , עברתי מספר רב של בירורים שאיששו כבד מוגדל ושומני , אך אף גורם לא היתייחס , , הגעתי למצב של גרד מציק, בבדיקת US נימצא כבד שומני מוגדל שלוחץ על כלייה ימנית , , נילקחה לי דגימת ביופסיה שתשובתה היא כבד שומני מאוד 80 אחוז , לציין שאני בצקתית ברגליים , מיתקשה בהליכה בגלל בעיות אורטופדיות נוירולוגיות מיזה 8 חודשים , וביחד עם זאת מקפידה על תזונה מזינה ללא סוכרים וג'נק פוד , מרגישה מיואשת ומתוסכלת אשמך לעצתך ויעוצך

אבירמה שלום רב לצערי יש לבדוק אותך ולתוח אבחנה מבדלת של מספר אפשרויות שיש לשלול או לחלופין לאשר הפורום לא נועד לשאלה קלינית אלא בעיקר להבהרת מושגים ונושאים חייבת לפנות למרפאה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני