שאלה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

10/12/2015 | 21:42 | מאת: רינת

היי אני בחורה בת 31 בריאה, בשנת 2012 עקב בדיקות דם שגרתיות הייתה עלייה קלה באנזימי כבד ושלחו אותי לבדיקות בUS נמצא המנגיומה 9 מ"מ ומאז אמרו לי להיות במעקב כל שנה. בשלוש שנים האחרונות נכנסתי להריון פעמיים וילדתי 2 ילדים . הגסטרולוג שטיפל בי אמר לי לעשות מעקב US בחודש שביעי שמיני ואחרי לידה. בהריון הראשון לא היה שינוי. בהריון השני כאשר הייתי בחודש שמיני (יולי השנה ) נמצא המנגיומה נוספת בגודל 6 מ"מ ובמעקב אחר לידה קיבלתי את התשובות הבאות: בדיקת בטן לאדם בוגר: כבד בגודל תקין, באונה שמאלית מודגם מוקד אקוגני בקוטר 8 ממ, ממצא דומה מודגם באונה ימנית לטרלית, 9 ממ קוטרו, המנגיומות?, קדמית לשער הכבד מודגם מוקד אקוגני בקוטר 1.5 סמ, יתכן בין היתר הסננה שומנית פולית או המנגיומה. טחול בגודל ומרקם תקינים, ללא עדות לגושים. כיס המרה תקין, ללא עדות לאבנים. דופן כיס המרה לא מעובה. לא זוהו דרכי מרה חוץ או תוך כבדיות מורחבות לבלב ורטרופריטונאום עליון הודגמו חלקית ללא ממצא חריג. הכליות בגודל תקין, ללא עדות לגושים, אבנים או הידרונפרוזיס. לסיכום: ממצאים בכבד כמתואר, יתר סריקת הבטן תקינה. הממצא באונה שמאלית וימנית ללא שינוי מבדיקה קודמת, הממצא קדמית לשער הכבד חדש, מומלץ מעקב סונוגרפי. יש לי כמה שאלות: האם תוכלי להסביר לי את התוצאות? מה ההמלצה להמשך מעקב? סיטי? למה הם כתבו המנגיומות? (עם סימן שאלה) האם זה יכול להיות משהו אחר? אני מאוד מפחדת ומאוד לחוצה? עקב הממצאים החדשים. בנוסף יש לי גם כאבים באזור הכבד מדיי פעם. הרופא משפחה ממליץ על ביצוע us חוזר בעוד שנה.. ושינוי בתזונה האם זו גם המלצתך? בפורום אחר המליצו לי על ביצוע סיטי.. האם להתעקש על כך? תודה על עזרתך

ממש מתנצל ספור מורכב כזה ייענה רק במרפאה לא בשביל זה נועד האתר

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני