כבד שומני+סבוריאה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/12/2015 | 23:27 | מאת: גלעד

שלום, בן 37. רזה (כרס קטנה). BMI 27. לפני שנה: ALT 160, AST 72. פיברוסקאן לפני שנה 5.1. לפני שבוע: ALT 188, AST 74. סוכר בצום - 119. HbA1C - 5.7. האם מדובר בכבד שומני או יכול להיות דבר מה נוסף? מה עושים? למעט דיאטה וספורט? שאלה נוספת - אני סובל מסבוריאה. משתמש מדי פעם בשמפור אגיספור, קרם ELIDEL ו- BETACORTEN-G 15G. האם ייתכן שאחד התכשירים גורם לתפקודי הכבד הגבוהים? האם יש מניעה ליטול אי אלו מהם? תודה רבה.

שאלתך חד משמעית מתאימה למרפאה ולא לאתר ההפרעה באנזימי כבד מחייבת בירור עד כדי ביופסית כבד ובהקדם ועל שאלותיך אין אפשרות לענות בהתכתבות

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני