כבד שומני וגרד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

24/12/2014 | 21:34 | מאת: עמית

שלום, אני בן 30, מעשן. לפני כ-3 שבועות בעקבות צרבות והרגשה של האוכל בגרון כשעה אחרי הארוחה ביקרתי אצל הרופא. בעקבות התלונות ותוצאות ALT גבוהות מלפני כ-4 חודשים עשיתי CT לבטן עליונה שם מצאו כבד שומני דרגה 1. לפני כשבועיים התחילו לי גם התקפי גרד, בעיקר בשעות הערב. הגרד הוא במקומות שונים בגוף. האם יש קשר או שעליי לחפש את הסיבה במקום אחר? תוצאות ה-CT: הכבד תקין אקוגני כביטוי להסננה שומנית דרה I1, ללא ממא פוקאלי. כיסה המרה תקין, ללא אבנים בתוכו, דרכי המרה אינן מורחבות. הטחול בגודל ומרקם תקינים. ראש וגוף הלבלב תקינים, זנב הלבלב מוסתר ע"י גזים. כליות בגודל דומה ותקין. ללא גושים סולידיים, הידרונפרוזיס או אבנים. רטרופריטואנום חופשי לכל אורכו. ללא נוזל חופשי בחלל הצפק.

24/12/2014 | 21:59 | מאת: עמית

שכחתי להוסיף, מההפניה של הרופא, גוון עור תקין ושהגרד גם לא מופיע בכל יום ולפעמים ברמות שונות ולפרקי זמן שונים.

התקפיח הגרד אינם אופיניים לכבד שומנייי אך אופייניים לסוג אחר של מחלות כבד י שלפנות למרפאת כבד, לשלול את כל הסיבות האחרות להפרעה בתפקודי כבד ולשקול ביופסית כבד לאבחנה חד משמעית

29/12/2014 | 20:23 | מאת: עמית

היי פרופ' אורן, תודה על תגובתך. הרופא שלי בחופשה ויש לי תור ליום שני שבוע הבא. הגרד קצת נעלם, עדיין קיים אך לא באותה רמה. בנוסף ביומיים האחרונים היציאות שלי היו ממש בהירות אפילו קצת לבנות. מלבד הצבע יציאה תקינה. לפעמים אני מרגיש מלא ואי נוחות בבטן עליונה בצד שמאל. זאת לא צרבת אבל משהו מציק שם. בסך הכל אני מתפקד כרגיל, אין חום. האם כדאי לתאם תור לרופא אחר בנתיים או שזה סובל דיחוי שבוע עד שהרופא הקבוע שלי יחזור?

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני