אלטרוקסין ונזק לכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/06/2013 | 12:12 | מאת: זהבה

שלום פרופסור אורן, מאחת התשובות שלך בפורום עולה כי אלטרוקסין יכול לגרום נזק לכבד. אני מטופלת בתרופה למעלה מ-15 שנה ולראשונה אני שומעת על כך. אודה לך אם תסביר באיזה נזק מדובר והאם זה קורה תמיד או רק במקרים מסויימים. תודה, זהבה

חס וחלילה אלטרוקסין ממש לא גורם נזק לכבד כשיש ברקע מחלת כבד, יש עדויות בספרות וחלקן ממעבדתי, כי לכבד עדיף הורדה מאשר עליה בפעילות בלוטת התריס אין להביק מכך שאלטרוקסין כשלעצמו מזיק

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני