אנאיזומטרופיה משמעותית

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/04/2013 | 18:38 | מאת: דפנה

שלום רב, לפני 4 חודשים אובחנה אצל בני בן השנתיים אנאיזומטרופיה גדולה מאוד. עין שמאל -ראייה תקינה. עין ימין עם קוצר ראייה: מינוס 9 וצלינדר פלוס 3.5, ציר 180. כעבור חודשיים עם משקפיים עם עדשה: מינוס 4, וצלינדר מינוס 3.5, ציר 90 עשינו בדיקה אצל רופאת עיניים נוספת והתוצאה היתה: מינוס 6.25, צלינדר מינוס 3.5, ציר 70 וכעבור עוד חודשיים תוצאת הבדיקה היתה: מינוס 5.5, צלינדר מינוס 2.5, ציר 90 מאחר וכל תוצאה רשומה שונה איני יכולה להשוות בינהן ולראות את ההתקדמות. איך ניתן להמיר את תוצאות שלושת הבדיקות לאותו ציר ולאותה צורת כתיבה (לגבי המינוסים והפלוסים) כדי שאוכל להשוות בין התוצאות? שאלה נוספת: אם הצלינדר השתנה ממינוס 3.5 למינוס 2.5 אין זה אומר שיש להחליף את ההעדשה מצלינדר 3.5 ל 2.5? הרופאה לא אמרה לי לעשות כל שינוי בעדשה-אולי שכחה ואולי לא הבנתי אותה נכון ויש לי בעיה ליצור איתה קשר כך שאיני יודעת אם המשך הרכבת המשקפיים הנוכחיים היא דבר נכון ולכן אני נמנעת כרגע מלהרכיב לו אותן. האם צלינדר יכול להסתדר ולהגיע למצב שלא יהיה צורך בתיקון צלינדר כלל? אשמח לתגובה מפורטת ומסבירה כי הרופאה שלי מאוד תמציתית ולרוב שאלותיי לא קיבלתי תשובות שסיפקו אותי. תודה רבה, דפנה

לדפנה שלום! על מנת להשוות בין תוצאות רפרקציה שונות, יש להשתמש באותו סימן (פלוס או מינוס) לצילינדר.ולפיכך הרפרקציה הראשונה (בשינוי הציר למינוס), היתה -5.50 עם צילינדר -3.50 בציר 90. יש הבדל בין הבדיקות השונות; ומאחר שמדובר בפרק זמן קצר בין הבדיקות, סביר להניח שמדובר בהבדל בין קריאות הרפרקציה ולא בשינויים בעין של בנך. העדשות בילדים מאוד גמישות ובעת ביצוע בדיקת רפרקציה יש לנטרל את גמישותן ע"י טיפות, ע"מ לקבל רפרקציה אמינה. בשל ההבדל ברפרקציה בין שתי העיניים של בנך חשוב לתת את התיקון במשקפיים ואף לבצע טיפולי סגירה של העין ה"טובה", וזאת על מנת לטפל בעין עצלה שיכולה לנבוע מהבדל גדול ברפרקציה בין שתי העיניים. בהתייחס לשאלתך בנושא האסטיגמטיזם, הרי שזה יכול להשתנות עם הגיל ואף לקטון. המלצתי להרכיב המשקפיים לבנך ולהיות במעקב צמוד של רופא עיניים מומחה לילדים לצורך טיפול בעין עצלה שיכולה להתפתח במצב זה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה