האם זה אנטיזומטרופיה ?

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

23/05/2020 | 19:33 | מאת: אריאל

היי אני בן 22 כבר מספר שנים שעין אחת שלי רואה טוב ועין אחרת רואה די מטושטש ולא עשיתי עם זה כלום כי הראייה שלי בשתי העיניים הייתה ברמה של העין הטובה (גם יכול לנהוג בלילה בלי משקפיים) אבל עם עין אחת לא טוב. עשיתי אתמול בדיקת ראייה ויש לי קוצר ראייה עם מינוס חצי העין הטובה ומינוס 3 בעין הלא טובה. בדקו ואמרו לי שזה לא עין עצלה כי גם שהרכיבו לי משקפיים הראייה שלי השתפרה. גלשתי טיפה באינטרנט והבנתי שזה יכול להיות אניזומטרופיה והפחד שלי שזה יגרום לי לעין עצלה. האם הרכבה של עדשה אחת רק בעין הלא טובה תשפר את המצב ? לייזר יכול לשפר את המצב ? מה לעשות כדי שהמצב לא ידרדר עוד ? האם אפשר לפתח בגילי עין עצלה ?

שלום אריאל! אכן, כשיש הבדל במספר של המשקפיים, זה קרוי אנאיזומטרופיה. בגילך, לא ניתן לפתח עצלה. ולכן, עם הרכבת המשקפיים אתה רואה טוב. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה