ראייה כפולה בעין שמאל

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

01/03/2017 | 11:12 | מאת: דורי

בס״ד שלום רב , אני אהיה אסירת תודה אם תעזרי לי. אני בת 24 מגיל קטן יש לי משקפיים ועדשות מגע . לאחרונה הבחנתי בתופעה שקורת לי רק כאשר אני מסתכלת על אובייקט מקרוב (לדוגמא על הפלאפון ) ואז מסתכלת על אובייקט רחוק ( קיר/טלויזיה ) אני רואה לשניה כפול בעין שמאל. התמונה שאני קולטת מעין ימין תקינה אבל התמונה שאני קולטת מעין שמאל זוחלת לי לכיוון ימין ואז זה מסתדר . אני בדקתי את זה במראה וראיתי שהעין שמאל חוזרת לאמצע העין טיפה בדיליי מאשר עין ימין שאני מסתכלת ישר. הייתי פעמיים אצל רופא עיניים פעם אחת על תלונה של הבזקים בעיניים וכאב מאחורי העין שמאל שטען שאין לי כלום . ובפעם השנייה הייתי אצלו בקשר לראייה הכפולה הוא אמר לי שאני סתם לחוצה ודואגת ולפעמים קורה התופעות האלה שהעין זזה יותר לאט מהשנייה , זה תקין. העניין הוא שזה קרה לי רק לאחרונה . האם זה נכון ? שאין לי מה לדאוג ? ממה זה יכול להיגרם פתאום . הוא לא הפנה אותי לבדיקות נוספות . מה אני אמורה לעשות ? תודה רבה .

דורי שלום! את מתארת כפילות ראייה שקיימת רק במעבר מהסתכלות לקרוב להסתכלות לרחוק. הדבר יתכן בשל חולשה של השריר/עצב שמוציא את העין החוצה. יש לבדוק האם את רואה כפול גם כאשר את סוגרת את עין ימין -שאז זה יכול להעיד על בעייה של משקפיים בעין שמאל. המלצתי לך להבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לבדוק את תלונתך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה