CT או PET-CT?

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

08/09/2013 | 21:03 | מאת: לאה

סיימתי בשבועות אלה 35 הקרנות לגוש ממאיר מאחורי הכליה השמאלית, שהתברר כגרורה (הישנות) מסרטן רירית הרחם שנותח לפני 3 שנים (הוצא אז הרחם וכל טפולותיו). אני שואלת איזו בדיקה עדיף לעבור כעת כדי לראות מה המצב של הגידול - CT או PET-CT ? מה החסרונות והיתרונות? תודה מראש.

09/09/2013 | 05:57 | מאת: פרופ' עידו וולף

שתי הבדיקות טובות, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה. סיטי רגיל יכול להדגים טוב נגעים קטנים, פט יכול לתת יותר מידע לגבי הפעילות של הגידול. חשובה כמובן השוואה טובה לבדיקה שעשית קודם לכן. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן