שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

26/05/2013 | 00:33 | מאת: אנה

שלום, אני רוצה לדעת משהו שמאוד חשוב ויכול לעזור לי להחלטה מאוד חשובה בחיים. למישהו היה גוש שומן, או בשפה הרפואית גידול שפיר לא מתפשט, על 3 עצבים חיצונייםבאוזן, שבעקבתו היה לחולה ניתוח שגרם לו להיות חרש, והוא מרכיב היום אוזנייה ודרכה הוא שומע טוב מאוד כמו כל בן אדם רגיל. מה הסיכוי שהסרטן יחזור אליו בעתיד? האם צריך לפחד מזה שהוא יהיה חולה עוד פעם? האם לבן אדם שקרה לו מה שקרה יש סיכוי גדול יותר או נטייה גדולה יותר מאשר כל בן אדם בריא? תודה!

26/05/2013 | 07:16 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב על פי התיאור אין מדובר בסרטן כלל אלא בגידול שפיר מקומי. לגבי סיכויי החזרה- אלה בד"כ נמוכים אך כמובן תלוי בסוג המדויק ובפרטים קליניים נוספים. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן