החלמה מניתוח

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/06/2015 | 15:20 | מאת: יחיאל

שלום רב ! אני בן 62 ,נתגלה אצלי גידול במעי הגס כשמונה סנטימטר מעל פי הטבעת ,לפני כ שלושה חודשים עברתי ניתוח באמצעות פרסקופיה ,מרכז חיי כרגע בתאילנד ואת הניתוח עשיתי בתאילנד,לפי כל הבדיקות והממצאים הניתוח עבר בהצלחה . כרגע אני במצב של חוסר ודאות לגבי זמן החלמה מניתוח כזה ,בבית החולים לא נותנים לי תשובות מספקות או בגלל חוסר תיקשורת ,מצבי נכון לעכשיו 1.אני פוקד את השירותים כ 30 פעם ביום . 2 אבדתי משקל רב ,יש לציין שאיבוד משקל התחיל לפני הניתוח ולפני כשלושה ימים קיבלתי מנת דם. ברצוני לדעת זמן משוער להחלמה מניתוח כזה ואיך אני יכול לשפר את מצבי.אשמח לתשובה מהירה ,בכבוד רב יחיאל

21/06/2015 | 07:12 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב לעיתים ההתאוששות מניתוח כזה ארוכה ויכולים לעבור חודשים רבים עד שיש שיפור בתפקוד. לעיתים ניתן להעזר במומחים מתחום הגסטרואנטרולוגיה שמציעים תרגול של הסוגרים. בכל מקרה עליך לפנות לרופא המטפל כדי שיראה שמדובר אכן בהחלמה איטית. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן