קיטורדה לסרטן לבלב?

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

24/11/2014 | 22:22 | מאת: אופטימית

ד"ר שלום רב, אימי בת 70 וחושדים בסרטן לבלב לפי הסיטי וסמנים CA, אנחנו עדיין מחכים לקבלת הביופסיה. הרופאים אמרו שלפי הסיטי והסמנים זה סרטן לבלב ולא ניתן לנתח עקב חביקה של כלי דם ויש להקטין את הגידול בכימותרפיה ולבדוק מחדש אפשרות לניתוח. לא דובר על גרורות ולא ידוע השלב שלו עד קבלת תוצאות הביופסיה. אני גרה בארה"ב ושמעתי על הקיטורדה בארה"ב כטיפול ביולוגי לגידולי סרטן לא נתיח, וראיתי שגם בארץ התחילו לקבל את התרופה הזאת לכל מיני סוגי סרטן. 1. האם הקיטרודה נוסתה בחולי סרטן לבלב? 2. ואם כן, האם הטיפול עם התרופה הקטין והעלים גם גידול לבלבי? 3. במידה ויש סיכוי שהגידול ייקטן עם הקיטורדה ולא ייתנו לה אותה בארץ, קראתי שאפשר להוציא טופס 29ג' לאישור לייבוא אישי מארה"ב ואוכל לקנות לה את התרופה כתרופת מדף, האם נותנים את הטופס הזה בלי בעיה בארץ וייתנו לי לקנות לה את התרופה ולהביא לה לטיפול בארץ? תודה מראש על ההתייחסות.

25/11/2014 | 08:05 | מאת: פרופ' עידו וולף

אין כיום שום עדות שקיטרודה יעילה בסרטן הלבלב. למעשה התוצאות הראשוניות בסרטן זה הן שליליות. גם הנתונים לגבי גידולים אחרים (שאינם סרטן העור) מוגבלים ביותר כיום. אין בעיה לקנות את התרופה בארץ (כ- 35,000 ש"ח לכל חודש טיפול) אבל אין כעת שום הצדקה רפואית לכך.

25/11/2014 | 08:51 | מאת: אופטימית

תודה רבה על ההתייחסות המהירה! קראתי גם שיש הזרקת קפסולה של חברת סיילנסיד ( BC-819 ) ללבלב בשילוב עם תרופה כימותרפית משולבת (של 4 תרופות) וזה יעיל ביותר בהקטנת גידולים בלבלב, זה טיפול יעיל באמת? המפחיד יותר שקראתי הוא שסרטן לבלב בעייתי כי הוא מפתח סוג של עמידות לאחר כמה טיפולים כימותרפיים, זה נכון? אם כן יש דרך לעקוף את העמידות הזאת?

מנהל פורום טיפול בסרטן