מיפו CT-PET כל גופי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

29/10/2014 | 10:35 | מאת: גבריאלה

שלום, אמא שלי בת 56 מעשנת שני קופסאות סיגריה ביום במשך 40 שנה. בחודש האחרון מעשנת כ10סיגריות ביום. בעקבות כאבים בחזה שלחו אותה ל -CT ובו נמצא גוש ותסחיף ראיתי. כרגע מטופלת בקומדין בעקבות התסחיף (הכאבים שלה עברו בעקבות הטיפול) ולכן לא יכולה לבצע ביופסיה. אבל ביצעה CT-PET ואלו הם התוצאות: סיבת הפניה: SOL OF LUNG בדיקת PET בוצעה לאחר הזרקה תוך ורידית של F-18 EDG בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. תיאור ממצאים: צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה 1.1 ס"מ תת בריחית מימין. אברי הצוואר שמורים חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש ספקולרי 1.9 ס"מ ב RUL. קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה עד 1.5 ס"מ במיצר העליון ואמצעי מימין, ובשער ריאה ימנית. בתי השחי ושאר קבוצות דופנות בית חזה שמורים. נודולים זעירים בריאות. מתחת לרזולוציה של ה PET. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבד בגודל תקין. מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכלור במימדים תקינים. רטרופריטונאום חופשי מבלוטות. אין עדות לבלוטות מוגדלות לאורך כלי הכסל או האובטורטורים. אין עדות לבלוטות מוגדלות במפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. מרקם סקלרוטי בגוף חוליה C5 ללא קליטה פתולוגית של FDG - יש לשקול בבדיקת MRI. בסיכום: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה כמתואר מתאימה לתהליך שאתי - נחוץ בירור היסטופתולוגי. השאלה שלי היא - מה זה אומר? האם זה אומר שנמצאו תאים סרטניים בצוואר ובריאות? האם זה אומר שנמצאו כמה גושים? מה זה אומר מרקדם סקלרוטי ולמה צריך MRI? ומה זה בירור היסטו-פתולוגי. תודה מראש

29/10/2014 | 15:47 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב יש ממצאים חשודים והדרל היחידה לדעת מה האבחנה היא ע"י דגימה של הגידול. עד אז לא ניתן לדעת אם אכן מדובר בגידול ובאיזה.בירור היסטו-פתולוגי פשוט אומר לקחת ביופסיה מהגידול. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן