פענוח pet ct

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/05/2014 | 15:38 | מאת: רונית

עשינו בדיקת פט לאחר שהתגלתה מלנומה בגב 5 ממ'. בבדיקה התגלה- הודגמה קלטת יתר פוקלית שטוחה בעוצמה max SUV 2.5 באיזור הקודקוד משמאל בקוטר עד 1.2 סמ' ללא עדות לממצא תואם ברור עלפי ct כי לא היו בדיקות קודמות של סיטי לטענתם- הממצא לא חד משמעי . מה יכולות להביע תוצאות אלו..נבהלתי מאד...! והאונקולג לא התפנה להסביר לי. אנא עזור לי להבין. מה המששמעות של הפענוח.. והאם תתכן שיש גרורה לקודקוד. ורשום- יש צורך בקורליציה פיזיקלית... מה הכוונה? אלו בדיקות צריך לעשות כדי להשוות לפט סי טי?? תודה מראש על ההתיחסות וההבנה

18/05/2014 | 17:29 | מאת: פרופ' עידו וולף

מדובר בממצא שטחי בעור. כל שנדרש הוא בדיקת רופא שיסתכל על האזור. קורלציה פיזיקלית הכוונה פשוט לבדיקה פיזיקלית שזה המינוח הלטיני המבלבל במקרה הזה לבדיקת הגוף ע"י רופא. רופא המשפחה יוכל תוך שניות לראות ולהסביר לכם מה קןרה. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן