סימון קליפ בעת ביופסיית שד

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

28/12/2017 | 06:10 | מאת: חיה

אני נמצאת בטיפול טרום ניתוחי על מנת להקטין את הגידול ולאפשר ניתוח (לקראת סוף טיפולי הכימותרפיה) כאשר ביצעו לי ביופסיה לא שמו קליפ שמסמן את מיקום הגידול. האם זה לא יקשה על הכירוג לדייק במיקום ? בהנחה שהגידול נעלם בעקבות הטיפול ? האם הסתיידויות שקיימות אצלי, יעזרו במיקום. אני חוששת שמא בגלל אי סימון המקום, הניתוח יהפוך לגדול יותר ולא מקומי ? האם חששי מוצדק ?

10/01/2018 | 08:28 | מאת: פרופ וולף

כל מקרה לגופו ובהחלט יתכן שלפי ההדמיה ניתן יהיה לנתח כנדרש גם בלי סימון

מנהל פורום טיפול בסרטן