קריסת מערכות סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

11/11/2013 | 21:31 | מאת: גלי

אבי נפטר מסרטן הלבלב לפני כחודש. ההתדרדרות הדרסטית היתה מהירה מאוד בערך שבוע לאחר הפסקת הטיפולים כשהאונקולוג אמר שהכבד אכול לגמרי. ביום אחד אבא שלי פשוט לא קם מהמיטה ונכנס למעין תרדמת ענה לשאלות שלנו רק בכן ולא ויום למחרת כבר רק הנהן עם הראש. ביום פטירתו כששאלנו אותו אם שומע אותנו הוא כבר רק הרים גבות וגם לא לכל שאלה מיותר לציין שבאותו שבוע אחרון לחיוו היה בהוספיס. השאלה שכל כך מטרידה אותי היא האם החצי שעה האחרונה בחייו בו הנשימות שלו היו כבדות מאוד ובין נשימה לנשימה עברה דקה לפעמיים גם שתיים נקרא בשפה הרפואית קריסת מערכות האם בחצי שעה הזו הוא שמע את שדיברנו אליו אני יודעת שאין תשובה חד משמעית אבל מה הסבירות לפי מיטב ידיעתכם על מצב כזה.

12/11/2013 | 06:55 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום גלי אכן שאלה קשה. אנו מניחים שבשלב מתקדם כזה של המחלה המח אינו ערני ומושפע מאד מקריסת המערכות. איננו יודעים בדיוק מה החולה שומע, אך סביר שגם אם שומע אינו נמצא במצב של עירנות. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן