פנטניל

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

22/02/2017 | 22:29 | מאת: אביב

שלום אימי בת 80 אובחנה לפני פחות משנה עם סרטן קיבה. לא מקבלת טיפול אקטיבי. מאושפזת בבית חולים כעת מצב יציב. לא סובלת מכאב כרוני אלא ספורדי בעיקר סביב דקירות וונפלונים כמעט מידי יום. לאחרונה התפתחה דלקת מקומית בכף רגל באיזור שהוחדר וונפלון וזה כאב לה כשהיו מזיזים את הרגל. אימי תמיד הסתפקה באופטלגין. הפעם הרופאה רשמה לה מדבקת פנטניל אני סברתי שזה משכך חזק מידי בשביל אמא שלי ומן הסתם הדלקת המקומית חלפה. האם מקובל לתת פנטניל במקרה של דלקת מקומית. הרופאה מתרשמת בכללי שאימי מאד סובלת. היא רואה את אמא 5 דקות מספר פעמים בשבוע. אני רואה אותה כל יום וגם יתר בני המשפחה ורוב הזמן היא נינוחה. בקיצור האם יש סיכון במדבקות פנטניל? ולמה לא להסתפק באופטלגין וקנביס שהיא מקבלת. תודה

26/02/2017 | 07:56 | מאת: פרופ' וולף

אין סיכון משמעותי בפנטניל במינון נמוך. חשוב לזכור שקנביס אינו משכך כאבים חזק ולכן אם יש כאב שאינו נשלט בהחלט ניתן לנסות פנטניל.

מנהל פורום טיפול בסרטן